Informatie

Het Almeersch Hippisch Centrum is gelegen aan de Trekweg te Almere Buiten in de boswachterij Buitenhout.

 

Wij bieden plaats aan 70 pensionpaarden gestald in ruime binnen en  buitenboxen. Wij voeren  driemaal per dag Subli brok en een ronde voordrooghooi. Dit naar behoefte van uw paard of pony. Uw paard kan bij ons op tarwestro of op houtmot worden gestald. De boxen worden dagelijks opgestrooid (ook op zaterdag en zondag) en 1x per week wordt de box uitgemest. Wij zorgen dat de paarden dagelijks in een schone droge stal staan.

 

De meeste boxen hebben een contactluik voor sociaal contact. De boxen zijn voorzien van een zadelsteun en een dekensteun. Bij de box krijgt u gratis de beschikking over een zadelkast. Extra kastruimte is bij te huren. De boxen zijn voorzien van een circulerend automatisch drinkwatersysteem. In de winter (bij vorst) is dit systeem verwarmd waardoor bevriezing van het drinkwater wordt voorkomen.

 

Daarnaast bieden de mogelijkheid om een Vip box te huren. De Vip-box is een buiten- en binnenbox aan elkaar van 18 vierkante meter. Doordat het paard veel meer bewegingsruimte heeft wordt het welzijn bevorderd, het paard kan zowel met z’n hoofd naar buiten door het bovenluik maar ook binnen de gang in kijken. Bij hevige vorst en koude oostenwind kan het bovenluik dicht blijven en kan het paard via de binnenzijde uit de box worden gehaald.

De Vip-Box bieden wij aan inclusief een molenservice of een paddockservice tijdens werkdagen, waarbij je je paard zelf in het molenboek moet zetten.

Heb je interesse? Klik dan hier voor het contactformulier dan nemen wij zsm contact met je op.

 

De paarden worden goed in de gaten gehouden en staan wij voor u klaar daar waar nodig.

 

De binnen pensionrijbaan met eb en vloedbodem is altijd beschikbaar voor onze pensiongasten en ook buiten kan gereden worden in de dressuurbaan. De overkapte longeercirkel is altijd te gebruiken, ook ’s avonds.

 

Wij geven op de woensdagavond een pensionles. Privélessen worden op alle dagen gegeven door onze instructeurs. Wilt u KNHS wedstrijden rijden dan kunt u lid worden van de KNHS rijvereniging de Almeersche Ruiters. Kijk op onze facebook voor verdere informatie en de agenda van de KNHS wedstrijden.

De ruiterpadenroute van Buitenhout is aangesloten op de ruiterpadenroute naar Almere-Haven en vandaar uit is het zelfs mogelijk om naar de Kathedralentrial te rijden. Dit is een schitterende ruiterroute door Almere Hout.

 

Heeft u belangstelling voor een pensionstal maak dan vrijblijvend  een afspraak. Wij geven u graag een rondleiding en aanvullende informatie.

 

Wij houden van een ontspannen sfeer waarbij iedereen kan genieten van zijn of haar paard en tak van paardensport. Respect voor mens en dier gaat bij ons samen met gezelligheid en plezier!