Informatie

Het Almeersch Hippisch Centrum is gelegen aan de Trekweg te Almere Buiten in de boswachterij Buitenhout.

 

Wij bieden plaats aan 70 pensionpaarden gestald in ruime binnen en  buitenboxen. Wij voeren  driemaal per dag Subli brok en een ronde voordrooghooi. Dit naar behoefte van uw paard of pony. Uw paard kan bij ons op tarwestro of op houtmot worden gestald. De boxen worden dagelijks opgestrooid (ook op zaterdag en zondag) en 1x per week wordt de box uitgemest. Wij zorgen dat de paarden dagelijks in een schone droge stal staan.

 

De meeste boxen hebben een contactluik voor sociaal contact. De boxen zijn voorzien van een zadelsteun en een dekensteun. Bij de box krijgt u gratis de beschikking over een zadelkast. Extra kastruimte is bij te huren. De boxen zijn voorzien van een circulerend automatisch drinkwatersysteem. In de winter (bij vorst) is dit systeem verwarmd waardoor bevriezing van het drinkwater wordt voorkomen.

 

De paarden worden goed in de gaten gehouden en staan wij voor u klaar daar waar nodig.

 

De binnen pensionrijbaan met eb en vloedbodem is altijd beschikbaar voor onze pensiongasten en ook buiten kan gereden worden in de dressuurbaan. De overkapte longeercirkel is altijd te gebruiken, ook ‘s avonds. De boswei is het hele jaar door gratis te gebruiken.

 

Wij geven op de maandag en woensdagavond een pensionles. Privélessen worden op alle dagen gegeven door onze instructeurs. Wilt u KNHS wedstrijden rijden dan kunt u lid worden van de KNHS rijvereniging de Almeersche Ruiters. Kijk op onze facebook voor verdere informatie en de agenda van de KNHS wedstrijden.

 

Wij werken samen met Dierenkliniek Gooiland en Hoefsmederij Joop Wijnen, beiden zijn wekelijks bij ons aanwezig.

 

De ruiterpadenroute van Buitenhout is aangesloten op de ruiterpadenroute naar Almere-Haven en vandaar uit is het zelfs mogelijk om naar de Kathedralentrial te rijden. Dit is een schitterende ruiterroute door Almere Hout.

 

Bent u al klant bij ons en brengt u een nieuwe pensiongast aan dan ontvangt u een waardebon ter waarde van € 100,- te besteden bij Almere Ruitersport, informeer naar de voorwaarden van deze regeling.

 

Heeft u belangstelling voor een pensionstal maak dan vrijblijvend  een afspraak. Wij geven u graag een rondleiding en aanvullende informatie.

 

Wij houden van een ontspannen sfeer waarbij iedereen kan genieten van zijn of haar paard en tak van paardensport. Respect voor mens en dier gaat bij ons samen met gezelligheid en plezier!