Informatie

Wij bieden onze leerlingen een gedegen paardrij-opleiding aan waarbij wij gebruik maken van een opleidingsplan van beginner tot vergevorderd niveau. Door middel van het opleidingsplan leer je alle aspecten van het paardrijden, maar ook de omgang met en de verzorging van het paard. De instructrice beoordeelt de leerling en zal adviseren over de promotie mogelijkheden. De vorderingen worden regelmatig getoetst bij het Diplomarijden waarbij naast het rijden ook theorie wordt behandeld.

 • Privélessen
  Vanaf ongeveer 5 jaar kunnen kinderen bij ons beginnen in een privéles. Uw kind krijgt 1 op 1 les van een gediplomeerde instructeur om de beginselen van het paardrijden te leren. Wij vinden het heel belangrijk dat een kind vertrouwen krijgt in een paard en leert om controle te krijgen. Afhankelijk van de vorderingen stromen ze  na de privélessen door naar een stap- en drafles ter voorbereiding op de groepsles. Wij geven 7 dagen in de week privélessen. Het is verstandig om deze wekelijks te volgen. Uiteraard is het ook mogelijk om privélessen te blijven rijden. Los afspreken van een privéles kan ook, bijvoorbeeld om een keer extra te oefenen voor een wedstrijd of gewoon om nog beter te leren paardrijden.

 

 • Groepsles
  Wij geven 7 dagen in de week groepslessen van beginnend tot ver gevorderd niveau. Beginnende groepen rijden altijd een half uur. Daarna volgen de niveaus half gevorderd (half uur), gevorderd en vergevorderd. Deze lessen zijn één uur. Bij ons raak je nooit uitgeleerd. In de groepslessen wordt thematisch les gegeven aan de hand van het opleidingsplan. De lessen worden afgewisseld met vaardigheidsoefeningen, springen, houding en zit oefeningen, carrousel en nog veel meer. Zelfs op vergevorderd niveau kun je blijven door ontwikkelen. Heb jij sport ambities dan kan je met individuele privélessen door werken. Wij hebben ook voor jong talent een Talententeam. Dit team traint 2x per week in groepsverband en krijgt wedstrijdbegeleiding.

 

 • Theorie

Paardrijden is natuurlijk leuk, maar je kunt ook heel veel leren wanneer je niet in het zadel zit. Over de verzorging van paarden en pony’s bijvoorbeeld.

 

Guppenclub

 • Guppenclub
  Op donderdagmiddag 16.00 uur en de zaterdagmiddag om 12.30 uur geven wij de Guppenclubles voor kinderen vanaf 3 jaar. Spelenderwijs laten wij de guppen kennismaken met het paardrijden. In dit half uur loopt papa, mama of een andere begeleider mee met de pony, ook meteen een goede workout. Onze enthousiaste instructeur zal elke week een leuke les verzorgen. Deze lessen zijn los af te spreken maar wil je verzekerd zijn van een vaste plek in de Guppenclubles dan kun je ook een leskaart nemen. Aanmelden kan bij de balie in de foyer of telefonisch of per mail. Wacht niet te lang want er is veel animo.

Springen

 • Springen
  Het springen wordt regelmatig in de groepslessen gedaan. Regelmatig organiseren wij ook speciale springlessen op de vrijdagavond of op de zondagmiddag. Deze worden gegeven door een gediplomeerd springinstructeur.

Buitenritten

 • Buitenritten
  In het outdoor seizoen gaan wij regelmatig met de groepslessen het bos in om een buitenrit te maken. Een leuke afwisseling voor de paarden en de leerlingen. Wil jij een losse buitenrit boeken? Dat kan! Zowel in de groep als bij een losse buitenrit is het dragen van een bodyprotector verplicht. Deze stellen wij kosteloos ter beschikking. 

Talenten Trainings Centrum

 • Talenten Trainings Centrum
  Voor de gevorderde ruiter heeft het Almeersch Hippisch Centrum ook mogelijkheden gecreëerd om in de paardensport te ontwikkelen.Wil je meer weten over deelname aan het TTC team, maak dan een afspraak met Esmée bij de balie.