Gehinnik en gestampvoet, stro en zand op de vloer en de geur van vers gras. Een omgeving waar paardenliefhebbers zich thuis voelen. De plek in Almere om vanuit je liefde voor paarden te starten met je hobby en op een verantwoorde en veilige manier kennis te maken met het paardrijden en de hippische sport.

 

Het is prachtig om te ervaren dat kinderen en volwassenen kunnen genieten van een paard, ieder op zijn of haar manier en niveau.

 

De lach van een beginnende leerling als iets lukt, het geluk dat je voelt als een kind op de rug van een paard helemaal zich zelf kan zijn. De rillingen, die over je rug lopen en de brok in je keel, als een prachtige kür op muziek wordt gereden. Dat zijn de dingen waar wij het voor doen.

 

In de loop der jaren hebben wij ervaren dat het welzijn van de paarden in onze branche een steeds belangrijker rol zal gaan spelen in de bedrijfsvoering. De paardensector doet alles al eeuwen hetzelfde, er is weinig vernieuwing bij de manegebedrijven en in de paardensport. Het welzijn en de gezondheid van het paard zijn ondergeschikt gemaakt aan het presteren in de sport en de daaraan gekoppelde economisch belangen.

 

Paarden zijn edele dieren, die gemaakt zijn om samen te werken met de mens op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Wij willen proberen om onze manege zodanig te organiseren en in te richten dat wij de paarden een beter leven bieden, zodat de paarden net als de mensen paardengeluk kunnen ervaren.

 

“Respect voor mens en dier gaat bij ons samen met gezelligheid en plezier”.

 

Graag tot ziens,

 

Het team van Almeersch Hippisch Centrum

Doel

Wij inspireren paardenliefhebbers van alle leeftijden om op een paardvriendelijke manier met plezier voor mens en paard te leren een paard te berijden, een paard te begrijpen, met het paard om te gaan, het paard te verzorgen en met het paard te genieten of te presteren.

 

Wij bieden diensten, producten, scholing, coaching en evenementen aan in een optimale omgeving die het leven van paarden en paardenliefhebbers zal verbeteren.

 

Ons team probeert elke dag weer de passie voor de paarden met iedereen te delen en te beleven door het de paarden en de mensen het naar hun zin te maken zodat zij met een goed gevoel naar huis gaan en plezier beleven. Samen met ons team proberen wij activiteiten te organiseren en diensten aan te bieden die het mogelijk maken jouw passie te verwezenlijken.

Visie

De mens kan alleen een band opbouwen met een paard als de mens leert te begrijpen hoe het paard denkt, communiceert en zich van nature gedraagt. Het oneigenlijk gebruik van hulpmiddelen, het opwekken van angst en het intimideren van het paard past niet in onze visie. Wij zijn daarin onbegrensd en onderscheidend van anderen.

Kernwaarden

Eerlijkheid, authenticiteit, respect, vertrouwen, waardering, geduld, gastvrijheid, vriendelijkheid, veiligheid, gezondheid, welzijn, vernieuwend, natuurlijk en duurzaam.

 

Wij zien paardenliefhebbers als onze partners en bieden hen gastvrijheid, inspiratie, persoonlijke aandacht, betrokkenheid en inbreng.