Je eerste paardrijles

Je eerste paardrijles

Als je wilt leren paardrijden dan ben je bij ons aan het goede adres. Nieuwe leerlingen krijgen bij ons eerst privélessen zodat je genoeg vaardigheden en handigheid hebt voordat je doorstroomt naar de groepsles. Het is heel belangrijk dat je de basis van het geven van hulpen begrijpt en dat je voldoende kunt zitten als het paard draaft of galoppeert. In de privélessen werken wij ook met ons opleidingsplan zodat je precies kunt zien welke vorderingen je hebt gemaakt.

 

Altijd spannend om iets voor de eerste keer te gaan doen! Paardrijden is een fijne en boeiende sport of hobby en wordt in ons land door meer dan een half miljoen mensen beoefend. Onze manege vindt veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij een aantal belangrijke adviezen over uitrusting, lessen en regels op een rijtje gezet.

 

Allereerst willen wij graag met jou kennismaken en je onze manege laten zien zodat je al een beetje de weg weet als je de eerste keer komt paardrijden. Je bent altijd welkom in de foyer voor informatie over de mogelijkheden. Bellen kan natuurlijk ook maar om je in te schrijven en om een afspraak te maken voor de eerste les is een bezoek aan de manege nodig.

 

Zorg dat je minimaal een half uur voor het begin van de afgesproken les je meldt in de foyer. Daar zullen ze je vertellen op welk paard je bent ingedeeld. Soms staat je paard al voor je klaar. Wanneer dat niet zo is moet je rekening houden met de tijd die je nodig hebt om je paard onder toezicht en/of hulp van onze les-assistenten of instructrice te poetsen en op te zadelen.

 

Kennismaken met paardrijden

Heb jij in je vriendenkring iemand die ook graag zou willen leren paardrijden?

 

Weet jij iemand in jouw omgeving die nog geen paard rijdt en wil hij of zij dat een keer proberen? Dat kan! Informatie opvragen kan hier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

 

Wil jij weer beginnen met paardrijden?

Heb je vroeger paard gereden en wil je weer beginnen? Dan bieden wij gezellige groepslessen aan op maandag en donderdag ochtend. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

 

Wat moet je aan als je gaat paardrijden?

Paard(rij)laarzen die de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak (of jodhpur-laarsjes met chaps) en let op een goede pasvorm. Draag geen sportschoenen want daarmee kun je vast in de beugels blijven zitten.

 

Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet wel voldoende ruim zitten maar mag niet met alle winden gaan meewaaien.

 

Draag een echte paardrijbroek. Heb je die nog niet dan kun je ook een andere broek aandoen. Let er wel op dat de broek geen dikke naden heeft aan de binnenkant van je benen want dat kan gaan schuren.

 

Veiligheidshelm: het dragen van een veiligheidshelm (norm VG-01) is verplicht. Voor de eerste les kun je een helm huren. Je ontvangt bij inschrijving van ons een Gift-Voucher waarmee je direct 20% korting krijgt op de eerste aanschaf van je paardenuitrusting en een goed passende rijhelm in onze ruitersportzaak Almere-Ruitersport.nl.

Bij het geven van de privélessen gebruiken onze instructeurs een zender en krijgt de leerling een ontvanger waarmee je via een eigen headset en microfoontje met de instructeur rechtstreeks in verbinding staat. De headset is verkrijgbaar aan de balie of in onze ruitersportzaak. Ook adviseren wij paardrijhandschoenen zodat je een goede grip hebt op de teugels.

 

Op onze manege  gelden algemene regels, deze hangen op het prikbord en bij de rijbanen.

Indien je gezondheidsproblemen hebt dan is het goed dat je deze (bij het inschrijven) doorgeeft zodat de instructie hiervan op de hoogte is, in geval van nood kunnen zij dan adequaat reageren.