Activiteiten

Houdt onze Facebook pagina in de gaten voor de laatste activiteiten

https://www.facebook.com/almeerschhippischcentrum

Kinderfeestje

Kinderfeestje

 

Een origineel kinderfeestje voor je verjaardag? Dat kan! Elke zaterdagmiddag is het mogelijk om je verjaardagsfeestje bij ons te vieren. De instructrice geeft de kinderen een half uur paardrijles met de jarige voorop. Na afloop krijgen de kinderen limonade en een lekker bord patat aan een speciaal versierde tafel. Een andere dag of tijd in gedachten? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Minimaal 8 en maximaal 10 kindjes inclusief de jarige.

 

De kosten zijn € 27.50,- per persoon incl. het paardrijden, cap huur en limonade en patat.
Reserveer op tijd!

Wedstrijden en Diploma rijden

Wedstrijden en Diploma rijden
Wij organiseren bijna wekelijks M&RB wedstrijden voor onze manege leerlingen van beginnend tot vergevorderd niveau.
Equipe wedstrijd
De Equipe wedstrijd is bedoeld voor de nog onervaren wedstrijdruiters die nog niet zelfstandig kunnen galopperen en geen ervaring hebben met het meedoen aan een wedstrijd.  In een groepje van 3 wordt een D1 proef gereden met een gevorderde ruiter voorop die het voorbeeld geeft. Op deze manier kunnen de ruiters kennis maken met het wedstrijd rijden. De ruiters worden wel individueel beoordeeld door de jury en na afloop wordt de prijsuitreiking gedaan.
Diploma rijden D1 t/m D20
Diploma rijden is bedoeld als toetsing van de reguliere manege lessen maar ook vooral voor het plezier.
De jury schrijft geeft tijdens het rijden van de proef op een protocol de cijfers per onderdeel en geeft tips waar je op moet letten.
Bij een minimale score van 210 punten behaal je een promotiepunt. Deze behaalde promotiepunten worden gestempeld in je ruiterpaspoort.
Bij minimaal 3 promotiepunten per categorie mag je promoveren naar een niveau hoger. De uitgebreide Informatie en proeven zijn te lezen op de M&RB website manegeruiterbond.nl
Als je voor de 3e keer de even D proeven (D2, D4, D6 en D8) gaat rijden dan ga je op voor het Diploma rijden. Daar hoort ook een theorie examen bij. De theorie die je moet leren staat op de M&RB website.
Als de scores van de theorie en de proef voldoende zijn behaal je het diploma!
Inschrijven aan de balie.

Doe dagen

Doe dagen

Elke schoolvakantie organiseren wij doe dagen.
Van 10 tot 15 uur hebben wij leuke activiteiten met en zonder paarden.
Ons enthousiaste team zorgt voor een gezellige dag met oa spelletjes, opzadel les, knutselen, bingo, paarden spelletjes enz. Elke doe dag heeft weer een andere invulling.

Ponykamp

Ponykamp

Elk jaar organiseren wij in de zomervakantie knots gezellige ponykampen. Het is een week vol paarden plezier met natuurlijk veel paardrijden! Jullie krijgen dressuur, spring, voltige en zelfs een westernles. Ook wordt er een heerlijke bosrit gemaakt. Naast de dagelijkse paardenpret hebben we ook andere leuke activiteiten! We beginnen de week met barbeknoeien en een spelletjes avond. We gaan een middag zwemmen, Pimp my Pony wedstrijd, M&RB wedstrijd, swingende bonte avond en nog veel meer! Jullie vervelen je geen moment!

Jullie slapen samen met het ponykampteam de hele week in een grote tent op de manege. Hoe cool is dat? Wil of durf je nog niet bij ons te slapen? Geen probleem, bespreek met de leiding de tijd dat je opgehaald wilt worden en schuif de volgende ochtend weer gezellig aan bij het ontbijt! Dit mag een nachtje of de hele week.

Tienerkamp

Tienerkamp

Elk jaar organiseren we ook een Tienerkamp. Vanaf 12 jaar kan je meedoen aan dit super stoere grote meiden en jongens kamp.

Van dinsdag t/m vrijdag hebben wij een leuk programma. We rijden natuurlijk veel paard, soms wel 2x per dag. Wat dacht je van disco rijden in het donker op muziek, een M&RB wedstrijd, stoere bonte avond met een feest tot….!?!?, een lange buitenrit, dressuurles, springles, westernles we halen echt alles uit de kast. We gaan wat meer in op de verzorging van de paarden, denk aan toiletteren, hoeven invetten en wassen van de paarden. Daarnaast komt er een fotograaf om jou en je verzorgpaard vast te leggen. Deze midweek zit vol activiteiten die aansluit op jullie leeftijd!

We slapen samen in de grote ponykamp tent.

KNHS Wedstrijden

KNHS Wedstrijden

Elke maand organiseert onze rijvereniging de Almeersche Ruiters KNHS wedstrijden, behalve in de maand juli.
Tijdens het outdoor seizoen (april t/m september) worden de klassen B t/m ZZ-Licht georganiseerd. Tijdens het indoor seizoen (oktober t/m maart) worden de  klassen B t/m M2 georganiseerd.
De wedstrijdkalender staat op de website van de KNHS. U kunt zich een maand voor de wedstrijd aanmelden door een ingevuld wedstrijd formulier te mailen naar info@almeerscheruiters.nl
U krijgt een bevestiging van deelname. De startlijst word circa 5 dagen van te voren gepubliceerd op de facebookpagina van de Almeersche Ruiters.
Wil je lid worden van onze rijvereniging? Stuur ons dan een mail met uw gegevens.

Foto’s, laatste nieuwtjes & startlijsten kunt u vinden op onze facebook pagina.