Activiteiten

Kinderfeestje

Kinderfeestje

 

Een origineel kinderfeestje voor je verjaardag? Dat kan! Elke zaterdagmiddag is het mogelijk om je verjaardagsfeestje bij ons te vieren. De instructrice geeft de kinderen een half uur paardrijles met de jarige voorop. Na afloop krijgen de kinderen limonade en een lekker bord patat aan een speciaal versierde tafel. Een andere dag of tijd in gedachten? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Minimaal 7 en maximaal 10 kindjes inclusief de jarige.

 

De kosten zijn € 20,- per persoon incl. het paardrijden, cap huur en limonade en patat.
Reserveer op tijd!

Horsedate

Horsedate

Heb jij vakantie of een vrije dag? Boek een horsedate voor jou en je lievelingspaard!
Van 10.00 tot 15.00 uur heb jij de beschikking over een eigen manege paard.
Je mag vrijrijden, poetsen, wandelen, grazen, laten rollen enz. Overleg even met je instructrice of jij hier al klaar voor bent.

Wedstrijden en Diploma rijden

Wedstrijden en Diploma rijden
Wij organiseren bijna wekelijks M&RB wedstrijden voor onze manege leerlingen van beginnend tot vergevorderd niveau.
Equipe wedstrijd
De Equipe wedstrijd is bedoeld voor de nog onervaren wedstrijdruiters die nog niet zelfstandig kunnen galopperen en geen ervaring hebben met het meedoen aan een wedstrijd.  In een groepje van 3 wordt een D1 proef gereden met een gevorderde ruiter voorop die het voorbeeld geeft. Op deze manier kunnen de ruiters kennis maken met het wedstrijd rijden. De ruiters worden wel individueel beoordeeld door de jury en na afloop wordt de prijsuitreiking gedaan.
Diploma rijden D1 t/m D20
Diploma rijden is bedoeld als toetsing van de reguliere manege lessen maar ook vooral voor het plezier.
De jury schrijft geeft tijdens het rijden van de proef op een protocol de cijfers per onderdeel en geeft tips waar je op moet letten.
Bij een minimale score van 210 punten behaal je een promotiepunt. Deze behaalde promotiepunten worden gestempeld in je ruiterpaspoort.
Bij minimaal 3 promotiepunten per categorie mag je promoveren naar een niveau hoger. De uitgebreide Informatie en proeven zijn te lezen op de M&RB website manegeruiterbond.nl
Als je voor de 3e keer de even D proeven (D2, D4, D6 en D8) gaat rijden dan ga je op voor het Diploma rijden. Daar hoort ook een theorie examen bij. De theorie die je moet leren staat op de M&RB website.
Als de scores van de theorie en de proef voldoende zijn behaal je het diploma!
Inschrijven aan de balie.

Doe dagen

Doe dagen

Elke schoolvakantie organiseren wij doe dagen.
Van 10 tot 15 uur hebben wij leuke activiteiten met en zonder paarden.
Ons enthousiaste team zorgt voor een gezellige dag met oa spelletjes, opzadel les, knutselen, bingo, paarden spelletjes enz. Elke doe dag heeft weer een andere invulling.
Deelname aan een Doe-dag kost € 25,- inclusief lunch en drinken.

Ponykamp

Ponykamp

Elk jaar organiseren wij in de zomervakantie knots gezellige ponykampen. Het is een week vol paarden plezier met natuurlijk veel paardrijden! Jullie krijgen dressuur, spring, voltige en zelfs een westernles. Ook wordt er een heerlijke bosrit gemaakt. Naast de dagelijkse paardenpret hebben we ook andere leuke activiteiten! We beginnen de week met barbeknoeien en een spelletjes avond. We gaan een middag zwemmen, Pimp my Pony wedstrijd, M&RB wedstrijd, swingende bonte avond en nog veel meer! Jullie vervelen je geen moment!

Jullie slapen samen met het ponykampteam de hele week in een grote tent op de manege. Hoe cool is dat? Wil of durf je nog niet bij ons te slapen? Geen probleem, bespreek met de leiding de tijd dat je opgehaald wilt worden en schuif de volgende ochtend weer gezellig aan bij het ontbijt! Dit mag een nachtje of de hele week.

Tienerkamp

Tienerkamp

Elk jaar organiseren we ook een Tienerkamp. Vanaf 12 jaar kan je meedoen aan dit super stoere grote meiden en jongens kamp.

Van dinsdag t/m vrijdag hebben wij een leuk programma. We rijden natuurlijk veel paard, soms wel 2x per dag. Wat dacht je van disco rijden in het donker op muziek, een M&RB wedstrijd, stoere bonte avond met een feest tot….!?!?, een lange buitenrit, dressuurles, springles, westernles we halen echt alles uit de kast. We gaan wat meer in op de verzorging van de paarden, denk aan toiletteren, hoeven invetten en wassen van de paarden. Daarnaast komt er een fotograaf om jou en je verzorgpaard vast te leggen. Deze midweek zit vol activiteiten die aansluit op jullie leeftijd!

We slapen samen in de grote ponykamp tent.

KNHS Wedstrijden

KNHS Wedstrijden

Elke maand organiseert onze rijvereniging de Almeersche Ruiters KNHS wedstrijden, behalve in de maand juli.
Tijdens het outdoor seizoen (april t/m september) worden de klassen B t/m ZZ-Licht georganiseerd. Tijdens het indoor seizoen (oktober t/m maart) worden de  klassen B t/m M2 georganiseerd.
De wedstrijdkalender staat op de website van de KNHS. U kunt zich een maand voor de wedstrijd aanmelden door een ingevuld wedstrijd formulier te mailen naar info@almeerscheruiters.nl
U krijgt een bevestiging van deelname. De startlijst word circa 5 dagen van te voren gepubliceerd op de facebookpagina van de Almeersche Ruiters.
Wil je lid worden van onze rijvereniging? Stuur ons dan een mail met uw gegevens.

Vrijrijden op je favoriete manegepony of manegepaard

Vrijrijden op je favoriete manegepony of manegepaard

Wil je graag een eigen paard of pony, maar is de stap misschien net te groot? Weet je nog niet zeker of je er al aan toe bent? Wil je je liever geen zorgen maken over de kosten voor de dierenarts, hoefsmid, verzekeringen en de stalling. Maak dan gebruik van ons aanbod om op een vast manegepaard te gaan vrijrijden. Dit kan al van één dag tot 6 dagen per week.  Wil je meer weten stuur dan een mail aan info@almeerschhippischcentrum.nl of maak een afspraak via de balie.

SRR Ruiterbewijs

SRR Ruiterbewijs

De eisen, die gesteld worden aan een ruiter om met een paard een buitenrit door de natuur te maken of aan het hedendaagse verkeer deel te nemen, worden steeds zwaarder. Tijdens een buitenrit kunnen zich allerlei situaties voordoen waar een ruiter op moet kunnen inspelen. Denk maar aan een loslopende hond in het bos, tegemoet komende paarden, een grote landbouwtrekker. Hoe herken je of je paard een ernstig probleem heeft, bijv. last van spierbevangenheid en kun je een los ijzer van zijn voet halen? Bij het rijden op de openbare weg met een paard dient de ruiter rekening te houden met het steeds drukker wordende verkeer en zijn de overige weggebruikers meestal niet op de hoogte met de eigenschappen van een paard, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Deze cursus is door de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter(SRR) ontwikkeld om ruiters voor te bereiden op het veilig en verantwoord maken van een buitenrit op een paard. Genoeg redenen om mee te doen aan deze zeer leerzame op het buitenrijden gerichte cursus!

 

Met een SRR-Ruiterbewijs op zak kun je veilig, verantwoord en goed verzekerd een buitenrit maken.

De cursus is bedoeld voor zowel volwassenen als voor kinderen met een minimumleeftijd van 12 jaar. De cursus bestaat uit 3 deelcertificaten, de Certificaten Ruiterbewijs 1,2 en 3. Het Certificaat Ruiterbewijs deel 3 is het officiële SRR Ruiterbewijs examen. Deelnemers, die minimaal D4 rij-niveau hebben en toestemming hebben van hun vaste instructeur mogen meedoen.

Foto’s, laatste nieuwtjes & startlijsten kunt u vinden op onze facebook pagina.