Welkom bij Almeersch Hippisch Centrum

Gehinnik en gestampvoet, stro en zand op de vloer en de geur van vers gras. Een omgeving waar paardenliefhebbers zich thuis voelen. De plek in Almere om vanuit je liefde voor paarden te starten met je hobby en op een verantwoorde en veilige manier kennis te maken met het paardrijden en de hippische sport.

 

Het is prachtig om te ervaren dat kinderen en volwassenen kunnen genieten van een paard, ieder op zijn of haar manier en niveau. Van beginnend ruiter tot de wedstrijd gerichte ruiter, menner of de bezoeker of ouder langs de kant van de rijbaan, de scholier, de lichamelijk of verstandelijke gehandicapte, de instructeur en het jurylid.

 

De lach van een beginnende leerling als iets lukt, het geluk dat je voelt als een kind op de rug van een paard helemaal zich zelf kan zijn. De rillingen, die over je rug lopen en de brok in je keel, als een prachtige kür op muziek wordt gereden. Dat zijn de dingen waar wij het voor doen.

 

In de loop der jaren hebben wij ervaren dat het welzijn van de paarden in onze branche een steeds belangrijker rol zal gaan spelen in de bedrijfsvoering. De paardensector doet alles al eeuwen hetzelfde, er is weinig vernieuwing bij de manegebedrijven en in de paardensport. Het welzijn en de gezondheid van het paard zijn ondergeschikt gemaakt aan het presteren in de sport en de daaraan gekoppelde economisch belangen.

 

Paarden zijn edele dieren, die gemaakt zijn om samen te werken met de mens op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Wij willen proberen om onze manege zodanig te organiseren en in te richten dat wij de paarden een beter leven bieden, zodat de paarden net als de mensen paardengeluk kunnen ervaren.

 

“Respect voor mens en dier gaat bij ons samen met gezelligheid en plezier”.

 

Graag tot ziens,

 

Kim, Esmée, Monique en Ron Pool en het team van Almeersch Hippisch Centrum