De manege

Onze manege is aangesloten bij de Manege & Ruiter Bond (M&RB). Wanneer u bij een M&RB manege gaat paardrijden weet u dat dit bedrijf beschikt over een veiligheidscertificaat, gediplomeerde instructeurs en het welzijn van de dieren hoog in het vaandel staat. Op al onze diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Starten met paardrijden

Voordat u bij ons gaat lessen is het verplicht om een lesovereenkomst in te vullen. Je ontvangt dan het M&RB ruiterpaspoort. Het is een officieel en persoonsgebonden document voor alle manegeruiters die rijden bij een M&RB ruitersportcentrum. Het ruiterpaspoort is landelijk erkend en staat garant voor een opleiding van hoog kwaliteit- en veligheidsniveau. In het Manege Ruiterpaspoort kan je veel dingen registreren zoals gereden wedstrijden, buitenritten maar ook wanneer je de eerste paardrijlessen hebt gereden.

Naast beginnende ruiters kunnen gevorderde ruiters bij ons terecht. Onder leiding van gediplomeerde instructeurs worden 7 dagen per week de lessen op alle niveaus verzorgd. Dit zijn zowel privé lessen als groepslessen. Daarnaast bieden wij lessen op maat te denken aan bijvoorbeeld longeerlessen.

Voor de allerkleinste ruiters en amazones hebben wij op zaterdagmiddag “de guppenclub”. Vanaf ongeveer 4 jaar leren de guppen spelenderwijs met een pony omgaan.

Kinderen kunnen bij ons vanaf 6 jaar beginnen met paardrijden. We starten altijd eerst met privélessen. Dit houdt in dat je een op een de eerste beginselen leert zodat je later in de groepslessen gelijk een beetje mee kan komen.

In verband met de veiligheid is het van belang dat de leerling passende, veilige rijkleding en attributen heeft. Dit houd in paardrijlaarzen, een paardrijbroek en een goedgekeurde veiligheids cap. Tijdens de eerste les kan je een veiligheidscap bij ons huren voor 5 euro. U krijgt daarna een tegoedbon (5 euro) die u bij Almere Ruitersport kan inwisselen bij het aankopen van een nieuwe veiligheidscap.  Voor elk budget hebben wij een complete outfit in onze ruitersportzaak.

Ben jij meer dan een beginnende ruiter kom dan een keer bij ons langs om een passende les te bespreken.

Cursus voor onze beginnende leerling

Leren paardrijden is het leukste wat er is. Je bent echter nooit uitgeleerd. Het is niet alleen belangrijk om erop te blijven zitten. Het is ook leuk om meer over het paard zelf te leren. Je gaat om met een levend dier,  met een eigen karakter.  Hoe meer je leert over het paard , hoe beter je begrijpt waarom paarden en pony’s  op een bepaalde manier reageren.
In deze cursus leer je alles over het paard in theorie en in de praktijk. Deze cursus is geschikt voor alle leerlingen (va 6 jaar)  die rijden in een privéles of in de half gevorderde  groepsles.  De cursus bestaat uit 4 delen, je begint bij deel 1 en je stroomt door naar deel 2, 3 en 4. Elk deel duurt 2 uur, ongeveer 1 uur theorieles en 1 uur praktijkles.
Meer info en data aan de balie.

Eerste (privé) les

Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Vanwege de veiligheidseisen letten we goed op de passende veilige rijkleding. Je eerste les word je uiteraard met alles geholpen. Tijdens de eerste lessen wordt je vastgehouden of ga je vast aan een lange longeerlijn. Wat je precies tijdens je eerste les doet hangt af van je leeftijd en hoe snel je dingen begrijpt. Wij werken met een vorderingskaart zodat we jou vooruitgang in de lessen goed bij kunnen houden. Wanneer alle vaardigheden voldoende zijn afgetekend kan er doorgestroomd worden naar de groepslessen.[/column_left]

Groepsles

Na het volgen van privélessen kan je doorstromen naar een groepsles. Het hangt van je talent af hoeveel privé lessen je hiervoor nodig hebt .De instructeur verteld je wanneer je hier klaar voor bent. Het blijven volgen van privélessen kan natuurlijk ook. Telkens als je beter wordt en vooruit gaat mag je doorstromen naar een les met een hoger niveau.
In de groepslessen werken de gediplomeerde instructeurs volgens het AHC Lessysteem. Dit houd in dat alle vaardigheden en oefeningen die je kunt leren, in alle lessen op niveau worden behandeld. Daarnaast worden in de lessen alle gevraagde onderdelen uit de F proeven behandeld en toegelicht.

Menles

Wij geven menlessen op afspraak. Ook is het mogelijk om uw men bewijs bij ons te halen.

Activiteiten

Naast het geven van paardrijlessen zijn wij zeer actief in het organiseren van activiteiten. Wij hebben regelmatig M&RB wedstrijden. Deze bestaan uit het rijden van een D- proef, vaardigheidsproeven en springen. Daarnaast doen wij jaarlijks een onderling carrouselkampioenschap. Ook kunt u bij ons het volledige Certificaat Buiten Rijden halen. In de schoolvakanties organiseren wij instructiedagen en doe dagen met leuke speel en leermomenten.
In de zomervakantie kan je mee doen aan ponykamp. De ponykamp week bestaat uit veel paardrijden, spelletjes en plezier!
Voor de meer wedstrijdgerichte kinderen hebben wij een trainingsweek. Een druk weekprogramma met wedstrijden en lessen afgestemd op het verbeteren van de wedstrijd resultaten.

facebook