Ruiterfitheid is de laatste tijd erg populair aan het worden. Je traint als ruiter bijna elke dag je paard om hem fit te houden en top prestaties van hem te kunnen vragen. Maar een paard kan natuurlijk niet fit worden wanneer de ruiter niet fit is. Ruiterfitheid is dus ook verschrikkelijk belangrijk. Je kunt ruiterfitheid op verschillende manieren doen, zo kun je zelf bijvoorbeeld meer gaan sporten. Maar toch zijn er een paar belangrijke aspecten die je het beste onder begeleiding van een professional kunt trainen.

Almeersch Hippisch Centrum gaat in samenwerking met Veel Beter Fysiotherapie ruiterfitheid aanbieden.

De belangrijkste stabiliteit die je nodig hebt op je paard is de core stability, je rompstabiliteit. Dit is dus de samenwerking tussen je buik- en rugspieren om je romp goed in balans te kunnen houden. Hiermee blijf je goed recht op je paard zitten en corrigeer je jezelf als ruiter waar nodig.

Het TTC-team traint nu al bijna 2 jaar onder begeleiding van Veel Beter. Zij boeken aanzienlijk resultaat en verbeteren nog elke keer.

 

Wil jij ook jou ruiterfitheid trainen?

  • Een nieuwe groep moet bestaan uit minimaal 6 en maximaal 8 personen.
  • De eerste intake en test training is op zondag 25 mei 2014 om 11.00 uur. (De vervolg trainingen zijn altijd op zaterdag om 11.00 uur)
  • De eerst volgende controle en aanpassing van het trainingsschema is op zaterdag 5 juli 2014. Daarna elke 6 weken.
  • Bij voorkomende blessures heeft u voorrang op behandelingen bij Veel Beter Fysiotherapie.
  • Jaarprogramma bij Veel beter, 2 x per week zelfstandig trainen in het sportlokaal op het Almeersch Hippisch Centrum voor slechts 80 euro pp per trainingsjaar, voor dit unieke programma.
  • Bij voldoende animo start er een nieuwe groep.

 

Meer informatie, vragen en aanmelden bij Esmée.

Team Almeersch Hippisch Centrum

 

veelbeterlogo